VÍKENDOVÝ KURZ PRAGMATICKEJ SPIRITUALITY

Spiritualita

v dobe "vedomých" bláznov

12.+13.10.2024

Bratislava

Názov kurzu je vzhľadom na vznešenosť témy trochu trúfalý, ale ak ťa zaujal, tak splnil svoj účel. Vitaj!

Predpokladám, že na políčku spirituality a sebarozvoja nie si úplný nováčik a máš za sebou kus cesty, na ktorej si už všeličo videl, počul a zažil.

Predpokladám tiež, že tvoj racionálny mozog ťa len tak nepustí oddávať sa každému divokému dobrodružstvu na ceste za lepším JA, jednoduchším životom alebo „vyšším vedomím“.

Máš svoje hranice a rozlišuješ, že niektoré možnosti mainstreamovej spirituality a sebarozvoja nie sú pre teba, pretože sú… príliš… a ty nechceš stratiť spojenie s realitou.

Vlastne si tým všetkým možno už aj trochu presýtený. A voči kedysi tak zaujímavým obsahom „vedomých“ ľudí viac skeptický a všímaš si, že už tak nelahodia tvojmu oku, uchu, a ani duchu.

Aj takto môže vyzerať VÝVOJ. Čo bolo kedysi vzrušujúce a dôverné, môže v tebe zrazu vyvolávať zmiešané pocity… 

Podrástol si a potrebuješ sa posunúť ďalej. Ale kam? A ako?

Na to všetko, čo si na svojej ceste spirituality a sebarozvoja doposiaľ nazbieral, nechceš úplne zanevrieť, aj keď ti to už neprináša to isté potešenie a naplnenie ako kedysi. Tak aké máš teraz možnosti? Kam ďalej?

Navrhnem ti ďalší krok.

Zisti, kde si už bol a ešte stále si, a potom zistíš, kam môžeš ďalej ísť.

Poď prevetrať jadro modernej spirituality a sebarozvoja a kriticky poobracať kolektívne paradigmy, v ktorých ďalej zo zotrvačnosti plávaš, aj keby si možno už vôbec nemusel. Poď zistiť, prečo s tebou (tajne) rezonuje v názve kurzu zachytený sentiment 😉 a ako sa od neho ďalej odrazíš bez toho, aby si o niečo vzácne prišiel - o svoj vzťah k spiritualite, svoj vzťah k sebe.

Pozývam ťa na víkendový kurz v Bratislave, na ktorom budeš mať možnosť

Precvičiť svaly vedomia, ale aj kritického myslenia

a lepšie sa zorientovať v prostredí, ktoré sa ti pre tvoj (ďalší) rozvoj aktuálne núka.

Pospájať si bodky na mape tvojho vývoja

s ohľadom na tvoje osobné ciele, hodnoty a potreby a určiť si ďalší smer.

Témy, ktorým sa na kurze budeme venovať

Spiritualita dnes: medzi chaosom a ilúziou

Dnes je moderné do kategórie spirituality zaradiť takmer čokoľvek, čo sa aspoň trochu vymyká každodennej realite. Podstata spirituality sa stráca v pestrom karnevale všehochuti a to pre nás predstavuje výzvy. Pripomeňme si podstatu spirituality a jej úlohu v našich životoch a prehodnoťme, čo hľadáme (a nemali by sme) a čo nehľadáme (a možno by sme mali).

Polarity vedomia

Naše pochopenie polarít a foriem, ktoré vedomie naberá v nás a našom časopriestore, definuje spôsob, akým zaobchádzame so sebou a svetom okolo. Škatuľkovanie na dobro a zlo, svetlo a tmu, síce na povrchu vytvára dojem poriadku, no pod ním na plnej čiare zlyháva. Odvážme sa preto pozrieť pod povrch a získajme možnosť vykročiť inou cestou v zdolávaní našich osobných výziev a v napredovaní ako kolektív.

Stratení v ilúziách

Pravda má svoju váhu a tú treba vedieť uniesť. Moderná spiritualita často namiesto toho, aby túto schopnosť v človeku kultivovala, prichádza s ponukou ilúzií, ktoré na pleciach takmer nie je cítiť. A my si neuvedomujeme, že takto vymieňame zrelosť za pohodlie a silu za nádej. Poďme si bližšie posvietiť na cenu za ilúzie, ktorým veríme, lebo nemáme inú možnosť. A skúsme zistiť, čo nám chýba na to, aby sme inú možnosť mali.

Prečo hovno (ne)vidíš?

Našu schopnosť vidieť to, čo pre náš život potrebujeme, nekazí len špina. Cez okuliare oblepené veselými nálepkami tiež neuvidíme nič. Spiritualita nás neraz nabáda k tomu, aby sme si osvojili vymedzenú optiku nahliadania na svet a zafixovali sa v nej. To je ale rovnako užitočné ako zrenica, ktorá sa na ostrom slnku nezúži a v šere nerozšíri. Ukážeme si, prečo je pohyblivosť optiky pre náš život dôležitá a ako ju ovplyvňujeme našimi rozvojovými výbermi.

Vedomie vo svete bláznov

Kto si myslel, že hlavami budeme krútiť iba nad vývojom v tých exponovanejších oblastiach života a spoločnosti, ten sa mýli. Zvýšená ostražitosť pri rozlišovaní je na mieste aj v oblasti sebarozvoja a spirituality. Vedomie sa na tom všetkom síce určite zabáva, no buďme k sebe úprimní – my tak nonšalantní nie sme 😉. A preto sa na záver zamyslíme nad tým, ako sa vo svete bláznov ďalej navigovať tak, aby sme z výsledkov neskôr neboli sklamaní.

K priebehu kurzu

Čo hovoria absolventi na kurzy

z dielne pragmatickej spirituality

"Chcel som na sebe pracovať a vyskúšal som viacero ciest, ale nemal som pocit, že som sa niekde posunul. Hľadal som preto niečo iné. V nejakom bode som narazil na tvoj kurz. Bolo to iné a nemalo to nános niečoho mystického, na čo som bol už alergický. Páčilo sa mi, že to nebolo o nejakom tajomstve, ktorého poznanie si musím nejako zaslúžiť. Neviem, či to bolo týmto prvým stretnutím, myslím si, že to nedokážem oddeliť od tých ďalších, ale zmenilo sa veľa. Rád sa vraciam na tvoje kurzy, pretože som nikdy nemal na nich pocit, že ma niekto vedie a ja neviem kam. Vždy som sa na stretnutiach cítil dobre a tešilo ma, že som subjektom, nie objektom 🙂"
Pali
"Veronika, na Tvoje kurzy si vždy nájdem rada čas 🙂 Sú praktické, ale zároveň hlboké, duchovné, veľmi posúvajú v uvedomeniach... Ideš do podstaty, ale zároveň ich vieš pripraviť zrozumiteľne pre každý typ človeka. Človek nemusí mať "špeciálne schopnosti a jemnocit", aby vďaka nim získal potrebné uvedomenie... musí iba chcieť byť úprimný sám voči sebe. Témy, ktoré rozoberáš v kurzoch, sú praktické pre bežný život... A zároveň sú to tie najvyššie spirituálne pravdy... no a okrem toho sa vždy bavím na tom, ako prezentuješ veci, oceňujem Tvoje vtipné pomenovania vecí takých, aké sú..."
Ľubka
"Pre mňa sú informácie, ktoré Veronika zdieľa na svojich kurzoch, jedinečnou navigáciou k hlbšiemu poznaniu a zorientovaniu sa v tom, čo sa momentálne v mojom živote deje. Myslím, že ak človek koná v súlade s týmito informáciami a vie ich zapojiť do života, umožní mu to prežívať život nie v naháňaní sa za šťastím, ale v pochopení a prijatí toho, čo zažíva. Veronika rozmýšľa koncepčne, má schopnosť podať aj univerzálne témy a súvislosti utriedene, zrozumiteľne a často aj veľmi zábavným spôsobom :)"
Katka
"Kamarátka mi rozprávala o tvojich kurzoch a ja som vedela, že presne takéto niečo potrebujem. Prekvapila ma tvoja priamosť pri jednaní s ľuďmi (veľmi to oceňujem, dnes je málo takých ľudí) a tiež to, aký rešpekt som pri tebe cítila 🙂 Aha-momentov som s tebou zažila veľa, ale to najpodstatnejšie bolo uvedomenie, že sa dá na veci a situácie pozerať aj inak, než som to dovtedy robila. Tvoje kurzy sú určite zaujímavé a rezonujú s človekom ešte nejaký čas po ich absolvovaní. Sú hlavne o sebapoznávaní, a to je beh na dlhé trate."
Martina
"Každý kurz s Veronikou Ti dá nezaplatiteľnú hodnotu, lebo sa na svet začneš pozerať úplne inakšie ako doteraz. Žiadna škola Ťa tak neobohatí. Veronika Ti vydestiluje a zacieli informácie na zdanlivo jednoduchých pár krokov, ktoré budú ale v konkrétnom čase a mieste pre teba kľúčové. Každému odporúčam nabrať odvahu to skúsiť. Myslím, že na SR nemá konkurenciu."
Milan

Detaily kurzu

12.+13.10.2024

sobota 10.00 - 17.00, nedeľa 10.00 - 15.00/16.00

Bratislava - Ateliér Surya (Dúbravka)

200 E

Po odoslaní prihlášky ti zašlem faktúru na celú sumu kurzovného. Miesto na kurze máš záväzne potvrdené až po jej uhradení.  

STORNO: V prípade odhlásenia z kurzu menej ako 7 dní pred jeho začiatkom (t.j. po 4.10.) si vyhradzujem právo ponechať si 25% zo sumy kurzovného (Eur 50).  

Prihláška na kurz

Uzávierka prihlášok je 4.10.2024

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Tvoja objednávka
Súhlasím
Súhlasím

Veronika Madudová

Od roku 2016 tvorím vlastné kurzy, v ktorých spájam poznanie z práce s ľuďmi a úrovňou vedomia do tém, ktoré vieme prakticky zužitkovať na našej ceste vývoja. (Prehľad mojej kurzovej tvorby za posledných 9 rokov nájdeš na časovej osi v sekcii O mne.)

Téma tohto kurzu so mnou flirtovala posledné dva roky, kým som sa rozhodla chopiť sa jej a dať jej konkrétnu podobu, ktorú teraz môžem zdieľať aj s tebou. Určite občas nezaškodí urobiť si malú bilanciu cesty, po ktorej človek kráča, a kriticky prevetrať niektoré svoje postoje a výbery. A to aj tie, ktoré nám neprídu podozrivé, pretože sa tešia kolektívnej obľube 😉 

Návrat hore